Opleidingen

De duur van alle opleidingen wordt grotendeels door jou zelf bepaald. Het tijdstip van examen is afhankelijk van je motivatie, inzet en de hoeveelheid tijd die je er aan kan of wil besteden.
Op les word je zo veel mogelijk gestimuleerd en gemotiveerd om de opleidingen goed af te kunnen ronden.
Onderstaande opleidingen kun je volgen:

KLEERMAKERSPRAKTIJK DIPLOMA

Duur van de opleiding: 1,5 tot 2 jaar

De onderdelen van het kleermakerspraktijkdiploma zijn zeer uitgebreid en je leert op vakkundige wijze alle voorkomende kneepjes, zoals: paspelzakken, paspelknoopsgaten, pikeren, smokken, gulpen en ritsen, kragen, blinde sluitingen etc.
Door een kleine greep uit het vak “textiel warenkennis” ga je stoffen en hun belangrijkste eigenschappen leren kennen.

Opleiding costumiere

Duur van de opleiding: 2 jaar

De costumiere opleiding vormt de basis voor elke verdere studie op het mode gebied. Je leert o.a. het tekenen van grondpatronen en het op juiste wijze toepassen van veranderingen.
Alles word getekend op eigen maten. Je gaat getekende modellen in elkaar zetten en op de juiste pasvorm aanpassen. Met deze opleiding ben je in staat kledingstukken te ontwerpen, tekenen en te maken.

A.C. (Apprentie (vooropleiding) coupeuse)

Duur van de opleiding: 2 jaar

Deze opleiding is het vervolg op de costumiere opleiding.  Grondpatronen van Mantelpakjes en Mantels en het tekenen van plaatjes worden uitvoerig behandeld. Praktische werkstukken, zoals het mantelgrondpatroon en vijf onderdelen van de kleermakerspraktijk opleiding worden hierin verwerkt en zijn een voorbereiding op het coupeuse examen.

Coupeuse opleiding

Duur van de opleiding: 1,5 jaar

Mantel examenstuk_134559Deze opleiding is geschikt als je werkzaam wil zijn als coupeur of coupeuse in het modevak, een eigen modevakschool wil beginnen of lerares wil worden. Bij deze opleiding gaan wij dieper in op de diversiteit en moeilijkheids-graad. Kragen, mouwen, herenkleding etc. Het tekenen wordt zeer uitgebreid behandeld.
De praktijkopdrachten bestaan uit een mantel (gebaseerd op het grondpatroon van de vorige opleiding) jurk of rok en blouse of pantalon.

Lingerie opleiding

Lingerie_161143Lingerie_161311

In ontwikkeling

 

Haute cuture opleiding

Duur van de opleiding: 1,5 tot 2 jaar

Bij deze opleiding wordt gewerkt aan couture kleding; avondkleding voor dames en heren. Voor het examen worden halve schaal modellen ontworpen en is er een praktisch gedeelte waarin facetten van zijde schilderen, borduurwerk, applicaties, open richelieuwerk etc. aan bod komen. Tevens wordt er ook op halve schaal een bruidsjurk gemaakt.

jurk examenstuk couture_114832

patroon examenstuk couture_131759

 

Twee couture pasmodellen

couture pasmodel_091831 couture pasmodel_111453